İhtiyaç Kredisi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

21 Temmuz 2014 Pazartesi


Merhaba Değerli Hibe ve Kredi Nasıl Alınır takipçileri. Bir önceki makalemiz de Ev Kredisi Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenlerden bahsetmiştik. Malum önümüz Ramazan Bayramı dolasıyla bayram hazırlıkları vs... İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere özel bir makale paylaşmak istedik.

Öncelikle alacağımız kredi kefilsiz olmalı. Çoğu banka ihtiyaç kredilerini kefilsiz olarak verdiğinden ötürü kefil talep eden bankalarla uğraşmaya hiç gerek yok.

Alacağımız kredi düşük getirili olmalı. Fakat her düşük getirili kredi uyumlu kredi manasına gelmiyor. Nedeni ise bankalar faizin yanında dosya gideri, genel masraf, sigorta bedeli benzeri adlar altında bununla birlikte tediye talep ettiklerinden düşük getirili tek kredi uyumlu benzeri gözükse de kredinin toplamında maliyeti daha da çok olabilmektedir. Bu sebeple masraf oranlarına çok çok dikkat ediyoruz.

Bankalar bir takım kampanyalarda masrafsız kredi seçeneği sunuyorlar ve masrafsız ihtiyaç kredisi veriyorlar. Bu vaziyette masrafsız kredilerin faiz oranları bir miktar fazla yüksek oldu. Bankaların bir takım kredi kampanyalarında ise faizsiz ya da düşük getirili ihtiyaç kredisi alternatifleri yer alıyor. Bu tip kredilerde de çoğunlukla istenen masraf miktarları fazla oldu. Başka bir deyişle kredi masraf ve faiz oranlarını iyi karşılaştırmalıyız.

Kredi alırken dikkat etmemiz gerekli olan diğer bir nokta da vadeleri. Uzunca vadeli krediler tabiki önce tercihimiz olmalı, fakat vade uzadıkça faiz oranı artarak değişebilir. Genel kampanya faiz oranları mahaline seçtiğimiz vadedeki faiz oranları ve faiz miktarlarına dikkat etmekde fayda var.

Umarım faydalı bir makale olmuştur. Yorumlarınızı makalenin altında yorum olarak paylaşırsanız sevinirim.

Kaynak : http://www.rahatkredi.com/index.php/kredi-ihtiyac/4-ihtiyac-kredisi-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-neler


0 yorum :

Yorum Gönder