3 Başarılı Türk Girişimci Kadın

6 Ağustos 2014 Çarşamba

Selam Değerli Hibe ve Krediler Blogu Okuyucuları... Bir önceki makalemizde  2014 Metro Sosyal Girişimci Ödülleri hakkında bilgiler aktarmaya çalıştım. Şimdiki makalemizde ise ülkemizi dünya da tanıtan 3 Başarılı Türk Girişimci Kadın için yazıyorum...



Evet yanlış okumadınız dünya bu 3 Başarılı Türk Girişimci Kadını konuşuyor...

Kadın girişimcilerin öne çıkmasını sağlamak için 5. defa düzenlenen Dell Bayan Girişimciler Ağı organizasyonunda 3 Başarılı Türk Girişimci Kadın dikkat çekti. Dünyanın en büyük kişisel PC üreticilerinden Dell'in bu sene 5'inci defa tertip ettiği DWEN (DELL Bayan Girişimciler Ağı / DELL Women's Entrepreneur Network) etkinliği dünyanın 4 bir yanından iştirak eden bayan girişimcileri buluşturdu.

Son bir çok senedir uçtan uca çözümler sunan bir bilişim firması olarak tekrar konumlanan Dell, müesseselerin gelişmesine destek olmak, bilhassa de bayan girişimcilerin öne çıkmasını sağlamak için birçok yatırım yaparak çeşitli programlara destek veriyor. Bu yaklaşımın en somut örneği ise dünya genelinde düzenlenen DWEN  ( Bayan Girişimciler Ağı) etkinliğidir.

Geçtiğimiz sene 200'den fazla bayan girişimcinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen DWEN etkinliği bu sene 5'inci defa gerçekleştirildi. Dell'in merkezinin de yer aldığı Austin şehrinde 1-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen etkinlikte 3 Başarılı Türk Girişimci Kadın da oldukça dikkat çekti.

Ahu Büyükkuşoğlu Serter

DWEN etkinliğine konuşmacı olarak davet edilen Ahu Serter, Türkiye'nin en başarılı girişimci iş kadınları aralarında yer ediniyor. AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'de öğrenim ve iş amaçlı olarak geçirdiği 6 senenin ardından Türkiye'ye dönüyor ve aile şirketinde çalışmaya başlıyor.

DWEN'de önce girişimlerinde başarılı olan bayanların 2. işlerinde de başarılı olmak için neler yapmaları gerektiği üstüne düzenlenen oturumda konuşmacılar arasında bulunan Ahu Serter, gerçek profesyonellerle çalışarak ve gerçek iş modellerini kurarak çok sayıda işe sahip olunabileceğini bildiriyor. 3 kız çocuğu annesi olan Ahu Serter, yoğun iş temposuna nazaran gerçek bir planlama yaparak hem bir ailesine hem de işlerine yeterince zaman ayırabildiğini sözlerine ekliyor.

Zeynep Young

11 yaşında ailesi ile beraber AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'ne gittiğinde İngilizce konuşamayan Zeynep Young, bugün kurucusu olduğu ve AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'deki okullarda talebelerin performanslarını artırmak için yazılım ve sistemler geliştiren Double Line Partners şirketinin CEO'su olarak görev yapıyor. AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI'ndeki okullarda talebelerin performanslarını arttırmak için kullanılan ve birbirinden bağımsız personel sistemleri tek bir platform üstünde buluşturan çözüm, bugün AMERIKA BIRLEŞIK DEVLETLERI' nde pekçok okulda kullanılıyor. Double Line'ın sunduğu çözüm yardımıyla talebelerin performanslarını gerçek bir biçimde ölçümleme yapmaya başlayan okullardaki başarı oranının süratle yükseldiği gözlemlenmiş.

Zeynep Young, DWEN'de 'The Data Economy' başlıklı oturumda konuşmacı olarak bulundu ve tecrübelerini öbür girişimci kadınlarla paylaştı.

Ebru Macavoy

İngiltere'de hukuk okuyan ve avukat olan Ebru Macavoy, 2009 senesinde erkek çocuğuna gebe kaldığında nadir görülen bir hastalıkla uğraşmak zorunda kalıyor. Erkek çocuğunu dünyaya getirmesi onun için hayatındaki önemli bir dönüm noktası oluyor. Doğum sonrasında atlattığı hastalıkla uğraşan ve ihtiyar insanlara bakım ile ilgili personel derneklerde gönüllü olarak görev alıyor. Bu dernekler için kutlamalar düzenleyerek yardım toplamalarına yardımcı oluyor. Bu aşamada bizzat işini kurmaya karar veriyor. 2012 senesinde katıldığı ve 6 ay süren kadın girişimci programında 20 katılımcı aralarında birinci olmayı başaran Ebru Macavoy, Şubat 2013'te Matrix Concierge adlı şirketini kuruyor. Matrix, müşterilerine eşi benzeri olmayan yüksek kalitedeki özel hizmetleri sağlamak için kurulan bir şirket. Çok özel bir tatil programından parti organizasyonuna, uçak biletinden restoran rezervasyonuna kadar çok kapsamlı yelpazede hizmetler sunan Matrix, Londra merkezli olarak hizmet veriyor

Makalemize konu olan 3 Başarılı Türk Girişimci Kadın a iş ve özel hayatlarında başarılar diliyorum. Başarılarının ve mutluluklarının artarak daim olmasını temenni ediyorum.

Kaynak :http://kobidestek.org/teksasta-basarili-3-turk-kadin-girisimci

0 yorum :

Yorum Gönder